søndag den 31. maj 2009

Pinselørdag




- blev tilbragt i Odense, på Kunsthånværkermarkedet omkring Brandts Klædefabrik.

Vi var tidligt ude af fjerene og lidt i 7 kørte vi ud af indkørselen i 2 tætpakkede biler. Markedet åbnede kl. 10 og vi ved efterhånden, at det tager os 1½ til 2 timer at stille op, så lidt over 8 var vi i gang med opstillingen.

Vores placering på markedet var fin. Lige ved siden af 2 keramikerne med fine ting og tæt på cafeerne. Senere vidste det sig, at vi også stod et udsat sted, hvad angår vind..... så vi tilbragte en del tid med simpelthen at holde vores pavillion til jorden!

Vejret viste sig fra sin dejligste side med masser af solskin, og det kan vi markedsfolk jo godt lide. Regn er træls når man skal tilbringe mange timer udendørs, så vi klager ikke.

Vi mødte mange dejlig mennesker og pludselig stod der en, som kunne genkende en pude fra bloggen. Vi fik en hyggelig snak og det viste sig, at hun var flittig læser af bloggen. Jeg glemte fuldstændig at spørge til dit navn, men tak for besøget, det var så hyggeligt. Jeg håber du bli´r glad for puden :-)

Når Tulipaner og tomater rykker ud med sit road-show, er jeg heldigvis sjældent alene. Marktingsassistenten - min søster - er næsten altid med og så har jeg 2 hjælpepiger - mine gode veninder, som har holdt ved i forfærdelig mange år. Hjælpepigerne deler som regel tjansen og i går var hjælpepige 1 - Bix, som også pryder billedet her - med. Nåh ja, jeg kan da også lige skimtes, halv skjult i min forårsfrakke.

Vi havde en dejlig dag og slog rekorden i hurtig sammenpakning, da vi var færdige. Så ca. en halv timer efter lukketid kørte kortegen mod Jylland igen, i biler som lå knapt så tung på vejen som tidligere på dagen og med godt brugte førere med flade konvolutter bag rattene.

onsdag den 27. maj 2009

En grøn, en blå, en rød



- øh Hanne, vil du lave 3 nederdele med meget strut til Nanna, Rebekka og mig. " Ja da, søde Katrine, hvornår skal I bruge dem?" På fredag til sidste skoledag !!!!!!

Min kære niece, som i en alder af 8 takkede mig " for alt det tøj du har lavet til mig i hele mit liv" er nu vendt tilbage til min ydmyge systue, efter en længere tur omkring Dolce Gabana mfl. Bestillingen på nederdelene blev presset ind, på betingelse af at hun var indkøbsassistent på lørdagens loppemarked på Helgenæs...

Nederdelene er færdige og udstyret med både strut og elastik med knaphuller, thi man kan jo få lyst til knapt så snærende en hvepsetalje i løbet af en laaang sidste skoledag.

Så på fredag vil man i Rønde og omegn kunne se 3 feer afholde sidste skoledag for fuld udtræk. Syersken har udbedt sig et billede !

mandag den 25. maj 2009

14 lagner...



- er hvad der er gået til denne perlerække af dejlige kludetæpper.

Væversken - min mor - er nemlig af den slags der fører logbog, over det hun laver, så hun ved på gram - 800 ca. - hvor meget der går til et kludetæppe som disse og omregnet i lagner er det ca. 2 pr. stk.

Mor har et super-godt farveøje, så jeg lader trygt hende bestemme, hvordan farverne skal kombineres.



-det er utroligt, at så mange forskellige klude kan blive til så harmonisk et tæppe.



- her har hun valgt et grundstof -fnis - som hun så tilsætter lidt ekstra krydderi.




- hvor ville dette lyserøde tæppe være kedeligt uden de grønne, gule og orange pift.

Jeg kan stirre på kludetæppernes farvesammensætninger og -overgange i timevis og er så glad for, at affald kan blive så smukt. Hvem har så brug for "nye" tæpper ?

lørdag den 23. maj 2009

Hvor svært kan det være...



Anton gav mig i torsdags en meget flad gave pakket ind i det fineste gulprikkede papir.

Gaven viste sig at være tegningen ovenfor, som er Antons bud på en en plakat til årets Sommersalg, og jeg synes han har ramt Sommersalgets sjæl med barnlig præcision.

Min søster har efter nøje anvisninger skrevet, hvad sønnen har tegnet og hvad er i følge Anton kan findes på Sommersalget: En kop, en underkop, 2 puder og en bamse. Sådan!

- og så rører det jo en mosters hjerte, at Sommersalget for Anton er en lige så ubrydelig sommertradition som en tur til Legoland. Han protesterer inderligt fordi han og familien i år skal på ferie, mens der er Sommersalg i HANS have, for hvem skal så passe trampolinen, måske hva´ eller køre med sækkevognen eller charmere de små børnehavepiger?

Mosters dreng !

fredag den 22. maj 2009

Britisk humor..



Som tidligere skrevet, så har vi en vis hang til det britiske her hos os.

Sønnen i huset kan nærmest citere hele Monty Python-film, faderen ved alt om britisk bil-, tog- og flyproduktion og jeg elsker briternes sans for det absurde parret med det yndige.

Min søster bruger en stor del af sit arbejdsliv i England og har fingeren på pulsen for, hvad der rør sig indretningsmæssigt set på de britiske øer og lige nu er det tea-towels. Nye med et umiskendeligt 50´er/60´er-twist eller de rigtige retro, som har ligget i auntie Maggies skab i tonsvis af år.

Så i går, da vejret var hæderligt på disse kanter, hev vi TTs samling tea-towels ud af bunken og tog dette yderst pittoreske og meget britiske billede.

Det forreste viskestykke, som vi vel må oversætte et tea-towel til her til lands, bærer det fantastiske ordspil: Be a deer and wash up. Så bli´r det ikke mere britisk.

Vi har planer om, at nogle af disse tea-towel-beauties kommer til at pryde sommerens puder og tasker. Jeg kan næsten ikke vente med at få lagt de matchende stoffer op!

onsdag den 20. maj 2009

Stof på vej

Gå lige ind på Sidsels side og se vores baby.

Sidsels har puslet og puslet med at lave vores logo om til en rapport, og nu har vi sendt først udgave af vores stof til printning hos Spoonflower.

Vi venter med længsel og kolde tæer på at se 1. udgaven, for real.

tirsdag den 19. maj 2009

Forårsheld



Der er nogle genbrugsbutikker, jeg tit kommer forbi og een af dem besøgte jeg i dag.... hvilket held.

Dels havde de broderi-uge og vinduet var fyldt med broderier af enhver slags, dels stod denne fantastiske, lille perle af en broderet taske og ventede på mig.

Haandarbejdets Fremme når det er allerbedst, og håndarbejde når det er af højeste karat. Tasken er broderet i petit point - meget små halve korssting, som man skal have et godt syn for at kunne brodere jævnt og fejlfrit - og monteret med bøjle og kædehank. Selvfølgelig er der en lille-bitte lomme i foret, givetvis beregnet til en læbestift... i guld-etui!

Jeg har stillet et almindeligt vandglas af den rillede slags ved siden af tasken, for at illustrere størrelsen, for det er en lille festtaske, vi har med at gøre her.



Nærbilledet af den nederste del af tasken viser, hvor små stingene er, hvor smukt den er broderet, og hvor detaljeret blomsterne er.

Broderiet er tegnet af Christiane Hæk, som lavede udfyldte broderier - fx grøftekanter - med en meget stor detaljerigdom. Tasken produceres ikke mere, men det gør en pude med samme motiv, hvor stingene dog er noget større.

Pelse har 2 andre tasker af samme model stående fremme i sin butik. Den en er med små, kønne musvitter på og den er broderet af Pelse mor tilbage i 60´erne. Kik derind næste gang du er i Århus, for der er masser af broderi-goodies at se og røre ved og top-service.

Min dag er reddet og tasken bliver ikke splittet ad, men ender i min ganske, særlige sakse-ingen-adgang-kasse.

mandag den 18. maj 2009

Til pinse...



Week-endens Majmarked var en kold fornøjelse, men vi havde det bestemt hyggeligt, og det var dejligt at møde nogle bloggere i levende live.

Næste stop er i Brandts Klædefabrik i Odense pinselørdag, og det glæder jeg mig vældig meget til, ikke mindst til forhåbentlig igen at møde dejlige mennesker fra blog-land.

Det er første gang, der afholdes Kunsthåndværkermarked i Brandts Klædefabrik, så det bliver spændende at være med til at skabe en forhåbentlig ny tradition.

- lagrene skal fyldes op påny "og det er i grunden ikke så galt"

fredag den 15. maj 2009

16. maj



I nat vil et utal af mænd og kvinder i det ganske land iføre sig grønligt tøj. De vil næsten ikke få sovet, og for nogens vedkommende har de ventet denne nat ellere rettere i morgen tidlig med længsel. De vil være at finde i krat, langs hegn, i rydninger i skoven eller på tophemmelige lokaliteter, hvis placering de end ikke vil røbe, hvis de kom under skarp tortur.

Alt sammen fordi jeg har fødselsdag..... nåh nej, fordi bukkejagten går ind.

Det gør den hvert eneste år d. 16. maj og det grinede vi meget af, da jeg var 30 år yngre!

Som hyldest til de prægtige dyr, som nu skal drive gæk med den samlede danske jægerstand, har jeg sat min smukkeste hjort på en 16. maj-pude. Flottere buk skal man da lede længe efter. Han vil kunne beses hos Emilies Hjørne både lørdag og søndag og hvem ved, måske bliver han til en jæger-trøste-gave.

Til sidst vil jeg sige knæk og bræk til Henrik, Lars, Birthe og alle de andre med jagttegn, som nu går hvileløse rundt og venter på solopgang.

torsdag den 14. maj 2009

Gris og jordbær



På lørdag går det løs hos Emilies Hjørne, så jeg tilbringer en del tid i syrummet med at få lagrene fyldt op.

I dag er tæppet med grisen her blevet færdigt, og jeg er vild med det. Grisen har jeg fundet på qxl, hvor han var billigt til salg sammen med sine 3 søskende. Hver gris har sin farveholdning, og ham her var som skabt til et drengetæppe.

Grisene har de skønneste striberm, og jeg tror vi har at gøre med en 50´er ting. Min mor havde den karryfarvede gris hængende på sit arbejdsværelse i maaange år.



Pigerne skal ikke gå skuffede bort, så en gammel lysedug blev sat sammen med lidt jordbær-Ikea-stof anno 1985, en dejlig frisk turkis prik på grøn baggrund, lidt tern og lidt blomster og viola: Et pigetæppe parat til at komme på græs.

Der skal nok blive fuld bil, inden jeg i morgen kører første læs til Skjød og hvis vejret så arter sig.... så bli´r det godt. Ses vi ?

tirsdag den 12. maj 2009

En dejlig stak


For en uges tid siden bestilte jeg nogle bøger hos amazon, og i går kom de så.

Som sædvanlig er de ikke alle lige gode, men det er prisen for ikke at stå og bladre i bøgerne inden jeg køber.

Sewing Green er fyldt med gode genbrugsideer, og Seams to me er ok, men der er et meget stort "sådan syr du" - afsnit og det fylder lige rigligt for min smag.

Hittet er 100 flowers to knit & crochet. HOLD DA OP, hvor er den gennemarbejdet, og blomsterne ligner det de skal. Jeg kan nærmest mærke dem, når jeg sidder og kikker i bogen. Var det måske noget med en strikket solsikke eller ditto valmue?

Den bog kommer med sammen med en hæklenål og lidt forskelligt garn, når jeg i morgen skal sidde gangvagt i 3 timer til skriftlig matematik - gaaab - og så skal de hækles blomster.

søndag den 10. maj 2009

Silkeblødt stentøj



De er store, de er brune, de har riller og den smukkeste lysegrå farve invendigt i koppen.

Det er dansk stentøj fra 60´erne og så retro som noget. Værkstedet, der har fremstillet stellet, kender jeg ikke og mit ellers altvidende orakel udi den slags, ved det heller ikke. Men lækkert er det, og for en gangs skyld er det sidetallerknerne, der er i undertal.

Flere gode sager til sommersalget - annekset bugner og garagen ligeså. Gad vide om jeg bliver nødt til at leje en kassevogn for at få det hele med til Kongsgårde?

- og så er der nu mindre end en uge til Tulipaner og tomater gæsteoptræder på Emilies Hjørnes majmarked. Der sys, kan jeg love jer for og der sendes mariehøns i store stimer op til Vorherre, thi tørvejr ønskes!

fredag den 8. maj 2009

Fugle på brædtet




Strygebrædtet her trængte til nyt betræk og det blev lavet i en ruf af Ikea-stof til den rørlige formue af 13,50 pr. meter!

Ikea har jeg det meget dobbelt med, for jeg synes ikke altid deres møbler lever op til det lovede, mens jeg er vældig tilfreds med deres tekstiler.

Strygebetrækket fungerer fint og jeg kan næsten høre fuglekvidder når jeg stryge løs. Kàn man ønske sig mere ?

onsdag den 6. maj 2009

Spændt op



Jeg er helt sikker på, at denne buk ikke havde regnet med at ende sine dage som forstykke på en pc-taske, men det kommer han altså til.

Desværre har hans brodeuse ikke helt kunnet styre ham, så han var vind og skæv og ganske ude af vinkel, om man så må sige. Så er det jo godt, at man har et par tricks til hans genoprettelse oppe i ærmet.

Først blev han sprayet med almindeligt postevand og så blev han hevet i vinkel og nålet op på en gammel opslagstavle, som er foret med tykke håndklæder og beklædt med lidt ubleget lærred.

Nu står han så og tørrer og bli´r stram, vinkelret og lækker og så klipper jeg i ham!

mandag den 4. maj 2009

Week-endens høst



Jeg er røget ind i en stime, for nu stod der igen 4 Pala-vaser og ventede på mig - og de kommer alle med til Helgenæs.

Den grønne til højre er rigtig smuk og relativt sjælden. Een gang før har jeg haft en vase i den farve inden for rækkevidde - og så smadrede PostDanmark den på vej til mine udtrakte arme, selv om den var pakket meget forsvarligt ind !

- den turkise er så frisk, gid jeg havde den i den store udgave.

Mig bekendt findes Pala i 4 størrelser og de 3 ses her. Den 4. skulle stå til ventre for de 2 lilla og er lidt fladere og mindre. Nåh ja, så er der altså osse den model, hvor der er flere etager på, men den ses ikke særlig ofte.

søndag den 3. maj 2009

Hjælpedrengen tager over



Når man tager billeder til Tulipaner og Tomaters hjemmeside, så er der heldigvis ofte en lille dreng, der lige er fyldt en hel håndfuld, som gerne vil hjælpe til. Han vil så forfærdelig gerne stå bag kameraet, og når han bliver sluppet løs, kommer der resultater som dette ud af det.

Jeg synes faktisk, det er ganske godt gået af en 5-årig med krudt i numsen og vi regner klart med at have en kommende fotograf af verdensklasse løbende rundt i stuerne.

Den onde moster ville nok have fjernet den tråd, der snor sig kækt hen over den turkise hagesmæk. Men den slags pysse-nysseri tager Anton sig ikke af, man er vel dreng!

Hagesmækkene er på vej ind på hjemmesiden og de findes både til piger og drenge.

lørdag den 2. maj 2009

Hera og hvad deraf fulgte



For 6 år siden flyttede denne lille dame ind hos os. Hun er en ægte hul-i-hæk-hund, thi moderen er en Kelpie, mens faderen er ukendt.

Hun var, som hvalpe er nemlig energiske, nysgerrige og udstyret med de skarpeste små hvalpe-tænder, som kan rive hvad som helst i stumper og stykker.

Hera, som hun hedder, fandt lynhurtigt mine lagre af garn....... og i løbet af ganske kort tid havde jeg sat min far på en opgave:

Lav en beholder til mit strikketøj, som er Hera-sikker.



Resultatet ses her og har fulgt mig rundt omkring i hus og ikke mindst have lige siden.

Det er i al sin enkelhed et gammel henkogningsglas, 3 liters så vidt jeg husker, som far har drejet et låg til. I låget er der et lille hak- nærmest - som tråden løber ud af, mens jeg strikker/hækler løs. Garnet er i sikkerhed for legesyge hvalpe samtidig med, at jeg har fuldt udsyn til det.

Når jeg holder pause, så ryger låget af glasset, strikketøjet ned i glasset og låget på igen. Så står det der og er dekorativt til jeg skal bruge det igen. Smart ikk´?

- og så egner det sig fortræffeligt til udendørsstrik, for garnet ryger ingen steder og bliver ikke nusset efter en tur på fliserne!

For et par år siden købte jeg en kæmpe kasse henkogningsglas på et loppemarked, og far har drejet låg en masse, så der kommer Strikkeglas med på både Sommersalg, hos Emilies Hjørne og til Odense.