torsdag den 30. juni 2011

Pære-bestilling


På Trapholt kom en kunde med et Pelse-pære-broderi, som hun havde fornøjet sig med at brodere.
Jeg skulle lave en ½-pctaske til hende, hvor broderiet skulle sidde på på klappen og den eneste binding var, at sort og gråt skulle være dominerende, men tilsat lidt turkis.

Her er resultatet, og tasken er på vej til den glade brodeuse.

onsdag den 29. juni 2011

Nu med cafe

Vi har længe ønsket os en lille cafe på Sommersalget.
Du ved, sådan en til lige at hvile fødderne på med en god kop kaffe eller te og en lille kage.
...og i år sker det så.


Vi har nemlig booket Danmarks fedeste mobile cafe og dens ejer Christoffer, som har lavet et folkevognsrugbrød om til den mest fantastiske retro-cafe.
Han har simpelthen sat et espressoanlæg ind i  bilen og serverer så dampende varme, liflige drikke ud af sidendøren og bagtil er der en lille ståplads med parasol.
Er det ikke bare cool og top-retro?

Christoffer og hans VW-cafe står klar på Sommersalget på åbningsdagen d.16.7. kl. 11-13, og vi kan næsten ikke vente.
Vi stiller lidt ekstra cafeborde og stole op og så er det bare med at sætte sig og nyde sommerlivet med dagens bedste kaffe.

tirsdag den 28. juni 2011

Et net for et link :-)


Vi vil så gerne have besøg af rigtig mange, sommerglade gæster på vores Sommersalg, og derfor sætter vi et af vores farverige Sommersalgsbanner-net på højkant.

Hvis du vil være med i lodtrækningen om nettet, så snup flyeren, som ligger i dette indlæg, læg den ud på din blog og læg så en kommentar til dette indlæg.



Nettet, som er i spil, er det orange med den lilla tulipan på, og vi trækker lod d.15.7., så du har mulighed for at komme og hente nettet på en af  Sommersalgsdagene.

mandag den 27. juni 2011

Sortering under søndagssol


Inden Sommersalget skal der sorteres porcelæn, og det gøres bedst under åben, solbeskinnet himmel.
Derfor blev søndagen tilbragt på Helgenæs med at gå vinterens indkøb igennem og få dem sorteret, pakket ind og lagt i de "rigtige" kasser.

Der blev ih-et og åh-et og marketingsassistenten gjorde flittige notater til fikse Sommersalgs-opstillinger.

Nu er vi på forkant, og det ved vi af erfaring, at vi er nødt til at være, for især på første Sommersalgsdag har vi travlt.
Så når vi pakker det hele ud igen - alvorligt tidligt på dagen d. 16.7. - , så ved vi, hvad der ligger i kasserne og hvor det skal hen.

... og mens mødrene sled i det, var der fætter-hygge for alle pengene først på græsplænen og senere i sofaen.
Se, det var en dejlig søndag  :-)

lørdag den 25. juni 2011

Valmuernes indtog på Sommersalget



I år laver vi et DIY- eller  Prøv det selv-hjørne på vores Sommersalg, hvor man blandt andet vil kunne købe Pelses Valmue-broderikits.

Kitsene er lige til at gå i gang med, uanset om man er lidt rusten udi korsstingenes velsignelser eller man er helt ny på banen.
Alt er med i den lille lækre pakke lige fra nål og tråd til baggrundsstof, tællemøsnter og vejledning, så man skal bare slå sig ned på en solbeskinnet terrasse med udsigt til legende børn, dovne bølger eller smukke marker og brodere løs.

Vi sørger selvfølgelig for at skamlen står klar til inspiration, sammen med og evt. andre Valmue-sager, som når at blive klar.

onsdag den 22. juni 2011

Bredt, blødt og festligt anno 2011


Jeg havde tænkt, at de skulle have været grønne, eller orange eller syregule, men de endte med at blive lilla, for alle de andre farver var udsolgte i min størrelse.

Nu er jeg så godt gående, som jeg ikke har været længe og det helt fede ved disse lilla lækkerier fra Scarpa er den laaange snøring, som sørger for at skoen kommer til at sidde helt perfekt, trods mine fødders anseelige bredde.

Sommersalg og andet tidsfordriv der kræver omkring-gåen kan bare komme an, jeg er SÅ klar - og så hedder skoen noget så drønsommerligt som Mojito :-)

søndag den 19. juni 2011

Hjælpedrengen slår til igen


Hjælpedrengen har opfordret chefen til at lave notesbøger med motocross-motiver på, til drenge der skal begynde i 1. klasse!!!

Pudsigt, tænker chefen, for hjælpedrengen starter selv i 1. klasse efter sommerferien, men jagten på motocross-broderier er hermed gået ind.
Den dreng er uimodståelig :-)

lørdag den 18. juni 2011

Lørdagsturen går til...

... Brædstrup, ned til Sune, for han har fået nogle tallerkner, som jeg er nødt til at inspicere.


De svenske, i stram grafisk 50´er-stil, dem knuselsker jeg.


De tyske, med knald på farverne er lige til at blive glad i låget af og rasende 70´er-agtige på den fede måde.

Sune har landets bedste udvalg af retro-sager og han er en stor kapacitet med hensyn til baggrundsviden om hele moletjavsen. Et koncept hvor man både kan købe skønne sager og blive klogere på samme tid, det holder :-)

Retro Garagen,
Søgade 22,
Brædstrup,
Lørdag og søndag kl 11-15

fredag den 17. juni 2011

Jordbær m fløde-ish


Der lines op til en flok pige-Sommersalgs-sommerkjoler, og jeg tænker uvægerligt på jordbær med fløde, når jeg ser de 2 stykker stof her.

Som sædvanlig, er jeg forelsket i terapi-dugs-trykket til venstre, men ternene til højre er heller ikke uden evner.

tirsdag den 14. juni 2011

Fest på Trapholt

... eller i hvert fald tæt på, for konceptet med det store telt og dermed samling på alle udstillere var en ubetinget succes.
Det gav en tæt og summende markedsstemning, som kan være lidt svær at banke op inde i de ellers så flotte udstillingssale. Alle jeg talte med, var ovenud begejstrede, så mon ikke teltet bliver sat op igen ?


Fruen køret hjem med en nærmest tom bil, og også nyeste skud på kasse-stammen her, fik et nyt hjem.


Rose-tasken forlod barndomshjemmet tidligt søndag, og det røde stof til venstre på klappen er en del af resultaterne af en trykke-dag, som jeg deltog i hos Hanne tidligere på året.


Ulempen ved at skulle passe sin egen biks på sådan et marked er, at man ikke når rundt til alle de andre udstillere, MEN da denne frøfamilie blev sluppet ud på det dugvåde græs mandag morgen, da stod jeg klar :-)

lørdag den 11. juni 2011

Blue is the colour, football is the game...


Den tapre Xantia kørte ud ad indkørselen i aftes ved 22-tiden. Alle mand var ombord, og der var friske batterier i kameraet.
Mens vi kørte mod Aarhus, spejdede mændene ivrigt, for kunne man nu se noget, hvor tydeligt var det og havde deres eksperimenter overhovedet båret frugt?

Lettelsen var til at tage og føle på, da Rådhustårnet tonede frem badet i det flotteste, blå lys.

Min mand er involveret i pr-arbejdet omkring den del af U21 EM, som foregår i Aarhus, og fik den ide, at Rådhustårnet skulle belyses med UEFAs blå farve, mens U21 står på.
Derfor eksperimenterede mine mænd en mørk aften med at sætte film i forskellige farver foran lamperne på Rådhustårnet, for finde frem til det rigtige UEFA-blå lys.

Det lykkedes, og i aftes blev det blå lys så tændt for første gang - til fødselshjælpernes store tilfredshed.

I aften sidder mine mænd ude på lægterne på stadion og ser den første puljekamp, og jeg skulle hilse og sige, at der stadig er billeter at få.

... og er du ikke til fodbold, så aflæg Regnbuen, et besøg eller gå en tur  langs Sculpture by the sea, mens de andre hujer på stadion  :-)

fredag den 10. juni 2011

Campingvogne på række



Vi har arbejdet på et Trafik-tema - som kommer i web-shoppen inden længe - i et stykke tid, men ikke om der dukkede så meget som eneste forkølet campingvogn op.

Til sidst var vi så campingvogns-trængende, at vi bad Pelse om at lave os vores eget campingvogns-mønster.
Vi er top-tilfredse med resultatet, dælme, og meget tyder på, at der er andre, som er enige med os, for denne første TT-campingvogns-pude blev solgt nærmest i det øjeblik, den ramte web-shoppen.

Vi sætter lige brodeuserne i gang med et par campingvogne mere :-)

onsdag den 8. juni 2011

Pinsefornøjelse


På den anden side af en 2 censurdage ligger der en Pinse og venter.
Det meste af den, skal jeg tilbringe på Tulipaner og tomaters stand på Trapholts Pinsemarked, og jeg glæder mig i baljevis.

Læg vejen forbi, og du vil ikke blive skuffet, for Pinsemarkedet er spækket med smukke, skønne ting lavet af dygtige kunsthåndværkere.

tirsdag den 7. juni 2011

Loppemarkedernes loppemarked 3

Lamper er ikke mit speciale, men i lørdags røg der ikke mindre end 3 stks med hjem.


Først denne 4 etagers sag, som godt nok har en skramme eller 3, men som er så strålende blank og blå, at jeg elsker den alligevel.


... og så dette par perfekte gulderter, som der ikke var mange i bilen hjem, som kunne se det skønne i.
Det er jer derimod sikker på, at der er andre der kan, så lamperne får garanteret et godt, nyt retro-hjem, når de kommer med på Sommersalget.

mandag den 6. juni 2011

Loppemarkedernes loppemarked 2



Må vi præsentere - Dagplejetasken anno 1965 - eller noget der ligner umådelig meget.

Chefen og marketingsassistenten blev ramt af øjeblikkelig, dobbeltsidig nostalgi, da niecen fandt denne ternede sag på lørdagens loppemarked.
Da ruder konge var knægt, havde de nemlig en ternet tasken af samme kaliber, som hver dag blev fyldt op med skiftetøj, ægte bomulds-bleer og dertilhørende gummibukser med elastik i både ben og talje samt nogle nøje udvalgte stykker legetøj.
Med tasken imellem sig stavrede de 2 små poder så igennem lågen i hegnet og over til naboen for at blive passet, mens deres mor var på arbejde - og når dagens dont var ovre, stavrede de hjem igen, med  tasken fyldt med vasketøj!

Det var niecens loppemarkedsdebut, og hun udviste så store kræmmertalenter, at vi er meget fortrøstningsfulde med hensyn til næste generations deltagelse i genbrugs-livet :-)

lørdag den 4. juni 2011

Loppemarkedernes loppemarked 1

Chefen, marketingsassistenten, niecen og svogeren stod i morges klar under en skyfri, solbeskinnet, sommerhimmel.
Vi ventede og ventede, og da døren blev åbnet, forcerede vi trappen til det, som skulle vise sig at være det bedste loppemarked i umindelige tider.

... og lad det være sagt med det samme: Det var godt at svogeren og den rigtig store bil var med :-)


Vi fandt en gul Palet-vase og 2 blå-turkise, tyske vaser, som alle ser ud som om, de er skabt til at bo på den turkise bænk,


...  2 forskellige, men dog alligevel meget ens gule kander,


... og 2 forskellige, men dog alligvel meget ens støbejernsgryder.

Alt er i fineste stand uden hakker, ridser og indgroet stegesnask og så bilen er slet ikke tømt endnu :-)