mandag den 30. april 2012

Happy anniversary

For et år siden var England på den anden ende, thi der var prinsebryllup for alle pengene.

Vi har aldrig lagt skjul på, at Tulipaner og tomater har en udpræget anglofil tand, så vi ønsker Will og Kate tillykke med det første år som ægtefolk med en håndfuld british-ish billeder  fra Tulipaner og tomaters arkiv.







Marketingsassistenten rejser UK tyndt i disse dage og har i Manchester lufthavn set en meget spektakulær kagedåse til minde om Lissy kommende Diamond Jubilee. Hvis den stadig er der, når hun skal retur til  Billund, så har hun lovet at føre den sikkert hjem til samlingen.
Uha, som den vil gøre sig  sammen med bakken fra kroningen og dåsen fra Will og Kates bryllup ;-)

onsdag den 25. april 2012

Så fylder vi op!


Lene Skau Butik i Odder mangler tasker, det samme gør hjemmesiden og skisme om der ikke også skal friske tasker med til Åbent hus-arrangementet.

Derfor har jeg været travlt beskæftiget i skulderrems-afdelingen i dag og når jeg nu var i gang så blev der fyldt rigeligt op.
Inden længe skal der fyldes op i råvare-afdelingen for skulderremme, men den tid den sorg. Først skal skulderremmene monteres i de nye tasker, og det er det nu en gang det sjoveste

tirsdag den 24. april 2012

Anton, Messi og Barcelona


Inden vi havde gang i vinder-trækningen i vores konkurrence, pakkede fødselsdagsdrengen gaver op.
Selv mosterens lidet opfindsomme camouflage-indpakning kunne ikke skjule faconen på Antons højt-ønskede puf, og alligevel gættede han ikke, hvad der var inden i.


Til gengæld var smilet bredt, da han fik viklet kassen ud af papiret...


... og der måtte bare tages et buddy-billede på kassen af Anton og Sigurd, sammen med Sigurds fine gave, som jo bare passede PERFEKT til Barcelona-kassen.

Forbavser det nogen, hvis jeg fortæller, at de to drenge bare er så gode sammen og bruger det mest af tiden med en fodbold i fødderne eller med at lave MTB-stunts på deres cykler?

Stramaj-Messi blev det ikke til denne gang, men onkelens hjemmefabrikerede Messi-bog, lavet til en dreng der er i fuld gang med at knække læsekoden, gjorde lykke.
Lur mig om ikke ønsket om en brodederet Messi bliver genfremsat til jul, med mindre hjælpedrengen får en ny helt, og det er der ikke meget, der tyder på!

mandag den 23. april 2012

Vinder-afsløring

Søndag morgen oprandt og iført morgenhår og godt humør gik chefen i gang med at tælle svar op og tjekke dem.
Lister blev printet ud og der blev tjekket og dobbelttjekket i alle ender og kanter.


Nogle timer senere lå alle rigtige svar - og der var mange - i en skål og spændingen var på sit højeste.



Fødselaren Anton, bedstevennen Sigurd og chefen selv udgjorde det magtfulde triumvirat, mens resten af fødselsdagsselskabet så til med tilbageholdt åndedræt.


Anton trak vinderen af førstepræmien og den gik til FigarineTillykke med det, jeg glæder mig til at se, hvilken taske du vælger :-)

Lørdag luftede jeg muligheden for, at vi ville udlodde en tillægs-gevinst og den fik Sigurd lov til at trække.
Vinderen blev Laura, som nu kan vælge lige den pose af de 10 konkurrence-poser, som hun allerhelst vil have.

... sidst men ikke mindst, så  kommer de rigtige svar her:
Schweiz - the cuckoo-clock, som sgat af Orson Welles i Den tredje mand, Rusland, Japan, Italien, Cuba - og jo det er lidt svært at se, men det ER cigarer.
Spanien - det er Picasso i sin stribede bluse, som står foran et maleri, England, Skotland, Tyskland - pandekagehuset fra Hans og Grete og dermed Brødrene Grimm, Frankrig.

Tusind tak for alle jeres svar - det har været en fornøjelse og vi gør det helt sikkert igen.

lørdag den 21. april 2012

Tiden går med raske fjed...


... men der er er stadig et par timer, til vi lukker for vores 10-posers-turnering, så du kan sagtens nå at være med endnu.

I morgen tidlig læser chefen alle svar igennem og senere på dagen, når hjælpedrengen og hans bedste kammerat Sigurd har ageret lykkens guder, afslører vi vinderen.

Hvem ved, måske smider vi en lille tillægsgevinst oven i hatten!

torsdag den 19. april 2012

Den kalorielette udgave



Hanne har fået sig det dejligste alfabet og jeg fik lov at lege med det for noget tid siden.
Det er stærkt vanedannende og bogstaverne har dejligt markerede kanter, så med lidt øvelse kommer teksten til at stå knivskarpt.

... og kan vi så snart få noget ordentlig sommervejr, så kaffedugene og æblekagen kan komme ud i det fri!

onsdag den 18. april 2012

70´er-guf og sprogopsamling


HVORFOR - har nogen dog maltrakteret dette bukseben med en takkesaks?
Stoffet er så fint og noget af det mest 70´er-brølende jeg har i min samling, og så minder det afsindigt meget om mine yndlingsbukser, så jeg var 10-11 år gammel.
Man må nøjes, må man og være tilfreds med, at smulerne trods alt endte i en genbrugsbutik og så må jeg bare rationalisere dette fantastiske stykke stof. Det bliver dælme svært!

Sproghjørnets svar var ikke epokegørende.
De fortalte, at det grundlæggende drejer sig om, hvorvidt ordet figurerede som et navneord/genstandsled eller tillægsord/omsagnsled til grundled, og det vidste jeg jo sådan set godt. Det der sker er, at navneordene i nogle tilfælde bliver opfattet som et tillægsord og så får vi fx at VÆRE Asperger, men hvornår den ændring finder sted og hvorfor, er der ingen forklaring på!

... og så må jeg da lige sige HOLD dog op, hvor har vi fået mange svar i vores lille konkurrence.
Allerede nu kan jeg se, at hjælpedrengen skal i ilden på søndag, for der er flere deltagere der har gættet rigtigt.

mandag den 16. april 2012

Sproghjørnet svarer

For et stykke tid siden havde jeg et indlæg om det underlige i, at man HAR kræft, mens man ER spastiker, og i kølvandet på det indlæg skrev jeg til Sproghjørnet for at høre, om de vidste hvorfor.

For et øjeblik siden fik jeg så deres nyhedsbrev, hvor de skriver at de i deres udsendelse i uge 16 kommer med et svar.

Jeg vil omgående stille ind på de danske stationer og vente spændt på at høre, hvad forklaringen er.

søndag den 15. april 2012

Hvad en skihop-konkurrence kan inspirere til


Marketingsassitenten var så letsindig at give sig til at rydde op i et sværttilgængeligt loftsrum mellem jul og nytår.
Den kontante afregning blev et hold i ryggen af den onde slags og derfor lå hun nytårsmorgen henslængt i sofaen, alt imens den traditionsrige 4-bakke-turnering løb over skærmen.


Der gik ikke længe, inden jeg havde hende i røret: "NU ved jeg, hvad der skal være Tulipaner og tomaters næste konkurrence. Vi skal da have en 10-posers-turnering, eller en Gæt-hvilket-land-motivet-på-posen-stammer-fra-konkurrence"

 ... og så gik vi i gang med at lede efter broderier der kunne associeres til et land - og det var ikke helt let.


Vi medgiver gerne, at ikke alle motiver ligger lige til højrebenet, men alle skal have en passende udfordring uanset antallet af udenlandsrejser eller viden om broderiverdenens mangfoldighed.
Hjælpedrengen har været forsøgskanin og han kunne gætte 4 af motiverne, så deet :-)

Hvis du har lyst til at gætte med, skal du enten lægge et svar her på bloggen eller sende en mail via vores hjemmeside, og fortælle, hvilke lande du mener er repræsenteret på de 10 poser.
Vi skal have dit svar senest d.21.4.

Præmien skal selvfølgelig stå i et rimeligt forhold til udfordringen, så denne gang sætter vi en taske efter eget valg fra Tulipaner og tomater på højkant.
Hvis flere har det rigtige svar, så trækker vi lod på hjælpedrengens fødselsdag d. 22.4. og med selvsamme hjælpedreng, som lykkens pamjulefis.

Vi glæder os og håber du har lyst til at lege med.

lørdag den 14. april 2012

Nye tilførsler til knappeafdelingen


I søndags var der Loppemarked i Mølleparken for første gang i år og jeg var på pletten.

Der var ikke meget der fristede mig, udover en bod med sirligt indpakkede knapper. Jeg tog for mig af retterne og gik efter megen diskuteren med mig selv hjem med ni poser smukke retro-knapper.
Sælgerne fortalte, at hun havde købt restlageret fra en nedlagt knappefabrik i København - og at dagens udvalg var de sidste rester.
Godt jeg kom forbi i tide :-)

fredag den 13. april 2012

Der var en gang...


... hvor mødre broderede blomsterkranse på små, hvide sommertørklæder til deres døtre.

Undervejs i den berømmelige broderi-sorterings-seance dukkede det tørklæde op, som min mor broderede til mig og som både min søster og jeg har brugt.
Efter lidt sukken, grinen og kan-du-huske blev vi enige om at tjekke vores indscannede lysbilledskat for foto-dokumentation.


... og her er chefen så til Sønderborg ringridning ca.1964 på vej rundt i karrussellen iført det berømmelige tørklæde og hjemmestrikket, fornuftig sweater.
Jeg medgiver gerne, at det ikke er så nemt at identificere de broderede kranse, men med lidt god vilje kan man godt få øje på den ene.

Tørklædet er i øvrigt med håndsyede kanter og hele baduljen, og så er det lavet af en af min fars aflagte hvide skjorter!
Kom ikke og sig, at genbrug er nyt, vel :-)

onsdag den 11. april 2012

Forberedelser en masse



Egentlig har jeg prøvet det mange gange før, men alligevel overraskes jeg over, hvor mange forberedelser der skal til, før Tulipaner og tomater er klar til at rykke ud af vinterhiet og stille op på sæsonens første udendørs-salg.

Derfor sorterer, klipper, organiserer og ikke mindst syr jeg på livet løs, og jeg tror at både zebra og topmejser kommer med til Gug.
Hvad de kommer til at muntre sig på er endnu uvist, men det løser sig.

lørdag den 7. april 2012

Kasse-orden


Sådan.

Effekten af Store sorteringsdags antrengelser er nu synlig, så nu har jeg 30 sorte Ikea-kasser i forskellig størrelse fyldt med nydeligt sorterede broderier.

De hvide mærker er for svære at læse på afstand, så kasserne fik lige en stor Udsalgs-neon-orange prik med nummer på i stedet. Det er en fremtidssikrte løsning for mit syn skal blive ualmindelig dårligt, før jeg ikke kan se dem!

I vindueskarmen ligger en ajourført liste, så jeg hurtigt kan finde frem til, hvilken kasse jeg skal hive frem, når jeg har brug for fx Naive korsstingsbroderier på bomuld.

Chefen er endnu en gang marktingsassistenten og hendes ukuelige drive stor tak skyldig.

fredag den 6. april 2012

På spidsen ...


... af mit strygebrædt ligger et nystrøget viskestykke af den slags, der ikke laves mere.

Det har tilhørt min svigermor og det er fra Georg Jensen, hvor man en gang kunne få vævet sit navn ind i både håndklæder og viskestykker.

Jeg vil tro, det har sine 50 år på bagen, og bortset fra et lille hul i den ene side, så er det så godt som nyt.
Derfor stryger jeg det med nænsomt jern, og skifter ophænget ud, når det er slidt, så Fru Rasmussens viskestykke kan klare sig lidt endnu.

mandag den 2. april 2012

Ventetid


Kenneth er blevet ekstern udstiller på Uldfestivalen til maj og holder i den anledning Åbent hus.
Han spurgte Tulipaner og tomater, om vi vil være det ekstra pift på gårdspladsen denne dejlige forårsweek-end i maj - og det skal jeg da lige love for, at vi vil.

Derfor starter vi udendørs-sæsonen i Gug d.12. og 13. maj, så du ud over at se, mærke og købe alle Kenneths vidunderlige garner også kan aflægge Tulipaner og tomater et besøg.
Vejrguderne er som sædvanlig adviseret og hvis vi kan få ørenlyd, så får vi et fantastisk forårsvejr.

Hvis du har du lyst til at reklamere for Garnudsalgs Åbent Hus, så er du velkommen til at bruge banneret.