fredag den 30. november 2012

Vinter-plexi på Trapholt


Der står en kasse med et udvalg af Sidsels nyeste, top-nuttede plexi-ophæng lige midt på spisebordet og der står den til i morgen tidlig. Til den tid snupper jeg den under armen og ind i bilen, hvor den så skal høre mig skråle julesange hele vejen til Trapholt - og det er ikke for sarte øren, kan jeg love jer.

En troldegren af de alvorligt store kører samme vej, men i hjælpepige 2s bil. I timerne museet åbner, stiller vi op i Tulipaner og tomaters hjørne og pynter troldegrenen med plexi-glas og grise i skøn forening.

Kommer du ikke forbi Trapholts Julemarked, så kan Sidsels sager også købes på det lækre Julemarked eller i hendes shop.

tirsdag den 27. november 2012

Blue, blue christmas


Marketingsassistenten har herset noget med systuen i forbindelse med juleproduktionen, for hun har nemlig betstilt julesager i temaer!
Først var systuen noget afvisende og gik brummende omkring, for Blå jul havde de da godt nok aldrig hørt om før.
Efterhånden som den ene ting efter den anden blev færdig, krøb de alligevel til korset og indrømmede nødtvungent, at marktingsassistenten havde set rigtigt.
Chefen har udviklet en meget blød plet for kaffehætten med den lyseblå hjort, hvis gevir må stå øverst på alle rensdyrs ønskeseddel!

Blå Jul tog sin begyndelse sidste år med en meget efterspurgt pude med Peters Jul, og på lørdag går vi så all in med et Blå Jul-hjørne på Tulipaner og tomaters stand på Trapholt.
Ind til da kan du finde de blå herligheder på hjemmesiden.

søndag den 25. november 2012

Sidste nyt fra underleverandøren


Ideen med juletræer lavet af små grenbidder er ikke min, den er set før og jeg så den hos House Doctor sidste år.

Men ideen med - igen - at bruge den fine, farvede, gamle strikkepinde som stamme, den er min.
Træerne har fod af en noget tykkere grenskive og top af en lille, spidset gren, og manden bag udførelsen er selvfølgelig min hof-underleverandør, nemlig min far.

Jeg tager en lille skov med til Trapholt næste week-end, og hof-underleverandøren er i gang med at producere en ny skov, så jeg også er leveringsdygtig i juletræer, når turen kommer til Multiunika.

tirsdag den 20. november 2012

Færdiiig


Tasken med Peter Lieps hus er færdig og sendt over til sit nye hjem i Rødovre.

Bestillingen lød på en taske i varme, brændte efterårsfarver, så jeg har været inde på både den brune, grønne og okkerfarvede hylde for at finde stof, som kunne supplere broderiet.

... og så skal klippepigen vist arbejde over i aften, for næste week-end skal chefen stå  på Trapholt og erfaringen siger, at hun skal have fyldt bilen godt op med både puder og tasker.

lørdag den 17. november 2012

Glæden ved detaljer


En bestilt taske er ved at være færdig, og på klappen sidder dette broderi.
I første omgang kan det måske synes lidt anonymt, men kik en ekstra gang, og se så alle de fine detaljer.

Se tagvinduets sprosser, se skyggerne på skorstenene og se de fine havemøbler med røde og blå ryglæn, som står foran gavlen.
Jeg kender ikke motivet, men jeg forestiller mig, at det er et gammeldags traktørsted af den slags, hvor man bestilte kaffe og saftevand med boller og kringle til, når man var på skovtur.

Halleluja, for detaljeorienterede brodeuser.

Sune har mailet og fortalt, at det er Peter Lieps hus, der er afbilledet på broderiet, så fru Christensen var ikke helt galt afmarcheret med hensyn til traktørstedet.

torsdag den 15. november 2012

Lækkert Julemarked forude


Sidsel, som blandt meget andet er kvinden bag Tulipaner og tomaters logo, holder Julemarked sammen med Line Juhl Hansen, Nyholm Cantrell Glas og Filigrantræ, og så bli´r det ikke meget bedre i min bog.

Det foregår midt i Aarhus´ hjerte i en smuk gammel bygning, som ligger i en smuk gammel gård i Mejlgade.
Jeg står klar med en tung pung, når de åbner fredag eftermiddag, så måske ses vi.

tirsdag den 13. november 2012

Pantone juler!


Pantone-ideen går sin sejrsgang og julekuglerne er den seneste tilføjelse til Pantone-familien jeg har set - og de er da for skønne.
Jeg er ikke til tema-juletræspynt, så et træ udelukkende pyntet med Pantone-kugler stemmer jeg ikke for, men en enkelt kugle eller to, kunne nu godt snige sig op på vores træ.
Monstro man skulle give sig selv en kalendergave i år?

Her kan du se, hvor kuglerne kan købes i alle de riger og lande - også Danmark.

søndag den 11. november 2012

Radise-familie-træ


Jeg elsker Radiserne og heldigvis deler både marktingassistenten og Albert min kærlighed til dem. Vi kan vores Radiserne på fingerspidserne og kan til hver en tid ryste et passende citat ud af ærmet.

Alligevel er det nu dejligt med et Radise-familietræ, og når det er så lækkert sat op som dette, så kunne man godt føle sig fristet til at liste det ind på jule-ønskesedlen.

... og selv om Nuser er min ubestridte yndlings-Radise, så har Rerun eller Dacapo, som han hed på dansk, altså også en stor plads i mit hjerte, for ikke at tale om Lotte, eller Schroeder eller Nina eller....

lørdag den 10. november 2012

Birdie nam-nam i Harlev



Hele huset dufter krydret af koriander og karry, for Albert har bestilt indisk mad a la Spise med Price til sin fødselsdagsmiddag.

Raitaen er klar, den middelstærke Tikka Masala med Kylling ligeså og om lidt ryger Kanelsnurrerne til eftermiddagsteen i ovnen - og så er vi foruroligende tæt på at være klar til at modtage gæsterne.

Marketingsassistenten kommer med lidt sylt fra sin Syltebattle, så chutneyen er også hjemme ligesom de syltede blommer til desserten.
Det eneste vi mangler er lidt Bollywood-musik, men lur mig om ikke gemalen kan finde noget der ligner i diskoteket. Hvem ved, måske ligger han endda inde med lysdporet til The party, eller Birdy Num-num, som de fleste vist kalder den film!

tirsdag den 6. november 2012

Overskudsdeling


Pelse er blevet betænkt med en stor samling håndarbejdsbøger efter en meget aktiv håndarbejdslærerinde.
Der er mange dejlige og lidt sjældne ting imellem, og Pelse lod mig få et kik i bunkerne, med ret til at give det jeg ville et godt nyt liv hjemme hos mig.

Derfor er jeg nu den lykkelige ejer af adskillige gamle numre af Haandarbejdets Fremmes blad, og når mørket falder på, vil jeg sætte mig i mit yndlingshjørne med et krus varm te og bladre i de hjembragte skatte.
Jeg ved, der gemmer sig masser af a-ha-oplevelser på siderne, og jeg glæder mig meget til at læse bladet med den store Wiinblad-dame på forsiden. Hende har jeg nemlig ikke set før.

søndag den 4. november 2012

Tæppet er gået

 
... for i går lagde marketingsassistenten juletingene på hjemmesiden og hvis sandeden skal frem, så havde vi ikke overblik over, hvor mange ting vi egentlig havde klar.
Finoptællingen har vist, at der lige nu tale om 35 stks, og det er faktisk personlig rekord for Tulipaner og tomaters juleafdeling.
Så tror da pokker, at marketingsassistenten var lidt slidt, da hun kom til vejs ende med opdateringen.
 
I år har vi leget med at lave flere små jule-temaer, så kik ind og se dig omkring i  Hvid vinter, Blå jul, Kulørt retro-jul og Traditionel jul.

fredag den 2. november 2012

Fredagsslik


Ventetid kan være en lille helle på en travl dag, og i dag havde jeg 2 ventetimer som lige nøjagtig blev den pause, jeg trængte til.

Første stop var i den nyeste af Sigfreds kaffebarer, og som altid var der dejlig kaffe, dejlig sandwich og munter betjening - det kan jeg lide.

På indkøbslisten stod der nødvendigheder som basistekstiler i basisfarverne brun, grå og grøn og dem fandt jeg i Skumhuset. Ned i posen faldt også en rivende syregrøn rest, for man må aldrig gå ned på grønne metervarer!

Og så til det sjove, nemlig et kik ind hos altid velassorterede Stof og Stuff - og jeg kom hjem med det jeg kom efter og lidt ekstra.
De tre stykker på billedet var ikke nødvendigheder fra indkøbslisten, men i stedet er de det rene fredagsslik.

... og så ligger der en spritny week-end forude :-)

torsdag den 1. november 2012

Odder, here I come



I morgen åbner Lene Skau sin nye butik Grün nede i Odder, og i dag kører jeg ned og sørger for, at der er friske Tulipaner og tomater-varer på hylderne, når hun slår dørene op.

Udvalget i Grün er meget varieret og blandt andet sælger hun de superfine tasker fra We: Re, som næsten er fortsat, hvor Grünbag slap.

Om lidt kører jeg sydpå medbagagerummet fyldt med både julesokker og julepuder - og så får chaufføren en lille latte mens kabinen fyldes med god musik.