søndag den 30. december 2012

Når gavejagten giver pote

Hjælpedrengen er glødende AGF-tihænger, og det kræver sin mand, når man bor i et område, hvor de fleste holder lige så die-hard-meget med Randers FC.

Derfor blev mosteren kisteglad, da hun fandt cup-cakeforme med AGF-logo og en pose med AGF-kagekrymmel - og hjælpedrengen blev over-kisteglad, da han åbnede pakken med AGF-kage indholdet juleaften.


I juledagene "tvang" han så sin søster med i køkkenet og vi har hermed fornøjelsen af at præsentere deres SPORTSKAGE.
 
Kagen indeholder: chokoladebunde, et lag hindbærcreme og et lag alm. kagecreme, marcipan i så-tæt-på-AGF-blå-som-muligt, rigeligt med flødeskum og AGF skrevet med de før nævnte krymmel-bogstaver. Bemærk at det forreste F vender fokert - mosteren ELSKER det :-)

Køkkenet lignede Pernille Højmarks efter indsatsen i Julebage-dysten, men det er nu engang bedst sådan. Der sker mest og produktudvikles bedst, når det hele ligner kaos og moderen skal bruge tre kvarter på at rydde op og opvaskemaskinen skal køre to omgange for at komme igennem mængden af piskeris og røreskåle!


Her peger den veltilfredse hjælpedreng så nonchelant på værket, umiddelbart inden resten af familien gik i gang med at fortære det. Faderen udtaler, at den tåler en gentagelse !
SÅ er der noget ved at give gaver :-)

lørdag den 22. december 2012

Katrine tryller

 
Katrine har hygget sig med en stak gamle Flittige hænder, nogle manillamærker og en skarp saks  - og voila så er der Til-og-fra-kort i verdensklasse.


Hun har givet en Årets gang 1961 samme tur - og det resulterede i super-seje Mande-til-og-fra-kort!
 
Jeg synes, at den pige skal se at få sig en etsy-konto, så hun næste år til jul, når hun sidder på sit usle, kolde studererkammer, kan supplere SUen ved at sælge Til-og-fra-kort til hele verden.
De vil elske dem!
 
... og jeg skal nok minde hende flittigt om det !

fredag den 21. december 2012

På lur


Her er så småt ved at være pyntet op og i vindueskarmen holder keramiknisserne til, præcis som de plejer.
Gangsternissen er vældig tilfreds med det nye strikkepinde-grantræ, for det har den helt perfekte størrelse til at gemme sig bag. Den slags småting er af allerstørste vigtighed, når man gerne vil stå lidt i skjul, mens man lurer på, hvad de andre nisser har gang i!

Julen i år bliver lidt anderledes end den plejer. For første gang i 20 år, skal vi nemlig ikke holde jul hjemme hos os selv.
I stedet holder vi den i Vejle hos mine forældre, for underleverandørens bentøj driller, og så vil han forståeligt nok helst være hjemme hos sig selv.
Vi glæder os og ankommer lillejuleaften med bilen fyldt med gaver, gås, and, vin og alle de andre uundværligheder -  og så os selv.

PS: Vi har sørget for hus-sitning, mens vi er væk :-)

onsdag den 19. december 2012

Næsten i hus


Årets sidste julegave-bestilling blev afhentet i morges. Trafikpuden er en særbestilling til en, som nærmest fik tårer i øjnene, da han så Fly-skiltet, og den slags kan vi jo ikke stå for.

Nu mangler jeg bare at tage billeder af nogle julebroderier og få dem sendt afsted, og så skal jeg i gang med min egen gaveproduktion, hvilket vist heller ikke er et øjeblik for tidligt!
Jeg kan af gode grunde ikke blog-flashe gaverne nu, men jeg tager rigeligt af billeder, så der er basis for et gave-indlæg mellem jul og nytår..

fredag den 14. december 2012

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det...


... men dejen i glasset har 13 måneder på bagen !

I november sidste år satte jeg en honningkagedej over. En ordentlig  Claus Meyer-ting, som skal stå og modne i mindst en måned, meget gerne længere - og det skal jeg da lige love for, at den kom til, for den forsvandt i køkkenskabets bagerste og mørkeste hjørne.

For en måneds tid fandt jeg så dejen igen, og min første kommentar var " GUUUD, den havde jeg da FULDstændig glemt".
Fru Christensen flåede låget af i en ruf og kunne glad konstatere, at dejen duftede aldeles forrygende og dejligt krydret.

Erika har også gang i noget honningkage-bageri, men med en noget kortere produktionstid. Vi har aftalt at vi skal prøvesmage og sammenligbne, det er da det mindste man kan gøre, når nu man er i eksperimenternes vold.
Hvis Fru Herre og eksamensforberedelserne vil, så lægger jeg an til honningkagebagning på søndag. Jeg håber, at heldet står den kække bi, og at vi kan guffe verdens bedste honningkager i os hen under aften.

onsdag den 12. december 2012

Der er slidt hul...


... på ærmet af min Kopi-cardi!
Sidst var der bare hul, men nu er det sliddets ubønhørlige tand, der har bidt sig fast.

Hullet har været undervejs længe, og jeg har haft første parket mens det udviklede sig, for denne farvestrålende cardigan har fulgt mig i tykt og tyndt, siden den blev færdig.
Jeg elsker den for dens lethed, dens generøse form og allermest for alle dens farver.

Da jeg strikkede den, brugte jeg alverdens forskellige 2-trådede uldgarner.
Derfor var jeg også spændt på, hvilket garn der blev først slidt, og der er en klar "vinder", nemlig Tvinni.
Den er markant mere tydslidt end både Garns Shetland, Kenneths Højlandsuld, Pulsens 2-trådede tweedgarn og hvad jeg ellers har brugt af unavngivne rester.
Tvinni er til den tynde side, det ved jeg godt, men alligevel synes jeg, det er et interessant "forskningsresultat".

Næste lette, stribede og farverige cardi kommer på pindene i juleferien. Den bliver ikke magen til denne yndlings, men det bliver automatstrik af bedste skuffe.
Der var en gang, hvor jeg frisk og glad havde strikket både hulmønster, snoninger og fair isle-mønster på den nye cardi, men den tid er omme.
Nu går jeg efter max effekt og max afslapning når jeg strikker, og det er faktisk en god kombi.

Nu må der en blid ærme-stopning til, og så slår jeg op til Kopi-cardi 2, så såre det bli´r 1. juledag.

mandag den 10. december 2012

I sne og slud...

 
... kørte jeg søndag til Silkeborg for at lukke og slukke for dette års julemarkeder.
Mens jeg gjorde det, kørte Per og Albert til Helgenæs for at fejre fætter Frederiks fødsesldag.
 
 
Per havde som altid sit kamera med og gik sig en rask tur med øjet fladklemt mod søgeren.
Det resulterede i en smuk serie billeder af Helgenæs i vinterdragt.
 
 
... og præcis hvem det er, der gemmer sig i snefoget ude på bugten, ved vi ikke.
Familiens skibsnørd har dog en klar fornemmelse af, at det er det dykkerskole-skib, som Flåden til daglig har liggende  i Ebeltoft.

fredag den 7. december 2012

Tony Christie møder Slade !



Nu er det ved at være jul - og så kører denne fantastiske udgave af Slades Merry Christmas everybody på fulde omdrejninger i chefens bil, når hun kører ud i det snedækte land.

Hun bli´r så glad og godt tilpas, når hun hører blæserne give den gas, for slet ikke at tale om den gamle sødsuppe-sanger Tony Christie, som er SÅ sejg sammen med bigbandet.

onsdag den 5. december 2012

På lørdag...


... er det i Silkeborg på Multiunika, det foregår. Jeg er spændt og har en god mavefornemmelse, og når jeg lige kommer min ondsindede forkølelse til livs, skal det nok blive godt.

Underleverandøren har i øvrigt været sendt på værkstedet, for vi fik udsolgt i træer på Trapholt :-)

lørdag den 1. december 2012

Tjek

 
 
Pudebetræk - Tjek
Monteringspuder -Tjek
Te- og kaffehætter - Tjek
Alt-mulig-poser - Tjek
Tasker, 3 slags -Tjek
Notesbøger - Tjek
Julesager - Tjek
Grise - Tjek
Grantræer - Tjek
Plexiophæng - Tjek
Pengekasse + det løse - Tjek
Tanken fyldt op - Tjek
Julecd i afspilleren -Tjek
Chefen selv -Tjek
 
SÅ kører vi