tirsdag den 30. september 2014

Tre på rad og række



Samtidig med at vi sætter annekset i stand, forbereder vi også den første åbningsdag i Anneksbutikken.

Min far er sat på opgaven med at forvandle gymnastiksals-gulvbrædderne til to borde, og i søndags leverede han tre fine pærer, som repræsenterer hver sin pæresort.
Til venstre har vi en Clapps Favorit, som de har i haven, i midten  en Clara Friis, hvor modellen er indkøbt i føtex i Vejle og yderst til højre tror jeg, vi er ude i en Grev Moltke, som må være lavet på erindringen, for det er efterhånden mange år siden, de to Grev Moltke-træer i mine forældres have blev fældet.

Pærerne kan købes til Anneksbutikkens åbning d.1.11.14 sammen med de fineste træ-svampe, som min træ-drejer-far også er ophavsmand til.

søndag den 21. september 2014

Arbejd, arbejd



Lørdag formiddag mødte marketingassisten, hendes mand og ikke mindst hjælpderengen op, for sammen med chefen og hendes mand, at give annekset en skalle.



Mens mændene hentede stikkontaker og andet vigtigt grej,  så grundede marketingsassistenten og hjælpedrengen krydsfinervæggene - og det gik dælme hurtigt.
Senere blev der trukket ledninger og lavet nye stikkontakter og spartlet loft til den store guldmedalje.


Marketingsassisten var nys hjemkommet fra England og havde købt sig halvfattig i den dejligste Walkers-kuffert fyldt med shortbread. De blev fortæret under pauserne og nydt til fulde, mens vi sendte skotterne en venlig tanke.

I dag har vi så spartlet videre og slebet og vasket ned og mandag kommer fætter Morten og pudser væggene færdig.
Tirsdag sætter chefen så rullen på loftet, og med den slags hjælpere vi er begavet med, så jeg tror skisme, at vi når det hele i tide til åbningen d.1.11.

søndag den 14. september 2014

... og op af arkivet kom en lille kanin



Marketingsassistenten er også Tulipaner og tomaters arkivar, som gemmer og passer på alle vores fotos - og det er chefen rigtig glad for.
I dag dukkede herreskjorte-pude-med-kanin op og den tager vi fluks på programmet igen, for hvilken lille tumling vil ikke elske at have en lomme-pude at gemme ting i ?
Lomme-puden får sit come-back, når vi åbner Anneks-butikken til november, og vi skal nok sørge for, at der er en lille flok at vælge imellem.

torsdag den 11. september 2014

Fra Holstebro til Harlev via Skave



Vi har mange planer for den nye Anneks-butik og en af dem er et langt smalt bord, som vi selv laver - og helst af gamle, brugte brædder.

I tirsdags kørte jeg så en tur til Skave for at hente en favnfuld asketræs-parket, som tidligere har været gulv i gymnastiksalen på Sønderlandsskolen i Holstebro. Jeg er helt vild med striberne, eller resterne af striberne, som nu kommer til at sidde hist- og pist på den nye bordplade.
Foreløbig står parketten i garagen og venter på, at det bli´r deres tur, men inden da skal vi lige have pudset lidt vægge og spartlet et loft!

... og hvis du har den mindste lille, bitte gør-det-selv mand gemt et sted i dig og elsker genbrug, så er der ingen vej uden om at aflægge et besøg hos Skave Nedbrydning. Jeg tror de har alt :-)

fredag den 5. september 2014

Tid til te



Først fandt marketingsassistenten den fine norske tekande og bad om en tehætte der passede til.
I Bærkassen fandt chefen stikkelsbær-broderiet fra Haandarbejdet Fremme og dermed så et af Tulipaner og tomaters bedste farve- og stilmatch dagens lys.
Tekanden findes med forskellige farver glasur og med eller uden pynt. Den er en rigtig fin repræsentant for 50´ernes og de tidlige 60´eres form- og dekorationssprog, og marketingsassistenten og chefen er vokset op med en mørkegrøn udgave på eftermiddagens tebord.

I web-shoppen ligger der flere tehætter klar til at lune din efterårs-tekande.

mandag den 1. september 2014

Til køligere dage



HOP, sagde mit hjerte, da jeg fik øje på de fine mønsterstrikkde handsker i disken i en genbrugsbutik. En flad halvtredser senere var de mine, og en stille vask i maskinen sammen med det nystrikkde Parrot-sjal gjorde dem godt.

For år tilbage strikkede min mor vanter i samme farver, samme type mønster og af garn hun selv havde spundet. De er slidt op for længst, så dette par, der er strikket så smukt,  falder på et tørt sted.